IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
09:58 | 19 март 2020
Обновен: 14:01 | 24 април 2025

Супа с леща, наденица и зеленчуци

Време на приготвяне: 120 мин.,Порции: 8

По материала работи: Юлиян Атанасов
Супа с леща, наденица и зеленчуци

Продукти:

500 г наденица

1 голяма глава лук, нарязан

1 стрък целина, нарязан

1 супена лъжица нарязан чесън

450 г леща

1 чаша нарязани моркови

8 чаши вода

450 мл пилешки бульон

700 г домати на кубчета

1 супена лъжица чеснов прах

1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан

2 дафинови листа

½ чаена лъжица сушен риган

¼ чаена лъжица сушена мащерка

¼ чаена лъжица сушен босилек

1 супена лъжица сол или на вкус

1/3 чаена лъжица черен пипер

½ кг дребна паста (звездички например)

 

Приготвяне:

Сложете нарязаната наденица в голям съд на котлона. Запържете я до кафяво. Добавете лука, целината, чесъна. Сотирайте докато лукът стане прозрачен. Добавете лещата, моркова, водата, бульона и доматите. Овкусете с чесновия прах, магданоза, дафиновите листа, ригана, мащерката, босилека, солта и пипера. Кипнете на среден огън. Намалете котлона, покрийте и оставете да къкри 2-3 часа, докато лещата омекне.Преди да свалите от котлона, добавете пастата звездички да се свари за 10-15 минути и изключете.

 

az-jenata.bg

Четете още: Вегетариански постен гювеч

Коментари

Новини Варна