Продукти:
1 пакет фини кори за баница
400 г краве сирене
3 яйца
400 мл прясно мляко
200 г масло
щипка сода за хляб
Приготвяне:
Намазнете тавичката за печене (диаметър около 30 см) с масло. След това сложете две кори, поръсете с натрошено сирене и разтопено масло. Отново сложете две кори и поръсете с масло и сирене. Така наредете баницата, докъдето ви стигнат продуктите за плънката. Завършете с две кори, след което нарежете баницата на квадратчета.Разбийте яйцата заедно с прясното мляко и по желание към тях добавете щипка сода за хляб. С тази смес залейте баницата и леко разклатете тавата, за да се напоят всички кори. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Мария Атанасова.
az-jenata.bg
Четете още: Какво да сготвим на Стефановден?
Коментари