Варна °
fallback
Живот
12:33 | 13 октомври 2019
Обновен: 07:27 | 24 април 2025

Немска картофена салата

Време на приготвяне: 40 мин., Порции: 2-3

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

1 и 1/2 кг картофи

500 г бекон

1 голяма глава лук

1/4 чаша оцет

1/4 чаша зехтин

1 с.л. захар

1 с. л. дижонска горчица

сол, черен пипер на вкус

зехтин

магданоз

 

Приготвяне:

Сварете картофите като за картофена салата, след което ги прецедете. Нарежете бекона на не много малки парчета и го запържете до златисто в добре загрят тиган със съвсем малко зехтин. Когато е готов го отделете върху кухненска хартия, за да се отнеме излишната мазнина. В същия тиган задушете нарязания лук. Като поомекне прибавете към него оцета, захарта, сол, черен пипер и горчицата. Разбъркайте добре, за да се комбинират вкусовете и за да не остане захарта на кристали. С този дресинг залейте картофите, добавете бекона, разбъркайте и сервирайте. За финал поръсете с малко магданоз.

 

az-jenata.bg

Четете още: Пълнено авокадо с пилешко и домати

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback