Варна °
fallback
Живот
11:05 | 9 септември 2019
Обновен: 04:56 | 21 април 2025

Пикантна доматена супа със скариди и чоризо

Време на приготвяне: 50 мин, порции: 4

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

1 супена лъжица зехтин

1 глава лук, нарязан

2 люти чушки халапеньо

3 скилидки чесън, пресован

200 г колбас чоризо

1 л пилешки бульон

1 голяма консерва домати, нарязани

250 г консервирана царевица, отцедена

250 г салца, готова

1 и ½ чаени лъжици кимион

½ чаена лъжица чипотле

500 г скариди, обелени и почистени

няколко стръка пресен лук

пресен магданоз

лимон за изстискване

 

Приготвяне:

Загрейте мазнината в голям тиган на средна температура. Запържете лука, чушките и чесъна, като разбърквате непрекъснато. Извадете зеленчуците временно и ги поставете в купа. В същата мазнина запържете чоризото за около 5-6 минути. Свалете от огъня. Излейте разтворения бульон в дълбока тенджера. Оставете го да заври. Добавете доматите, царевицата, салцата, кимиона, чипотлето и запържените лук, чушки и чесън. Разбъркайте добре, за да се смесят съставките и оставете да къкри за 10 минути. Добавете чоризото и скаридите. Гответе, докато скаридите са готови или 6-7 минути. Сервирайте супата, гарнирана с пресния лук, магданоз и лимон.

 

az-jenata.bg

 

Четете още: Рецепта на деня: Смути за справяне с мускулната треска

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback