Продукти:
1 супена лъжица зехтин
1 глава лук, нарязан
2 люти чушки халапеньо
3 скилидки чесън, пресован
200 г колбас чоризо
1 л пилешки бульон
1 голяма консерва домати, нарязани
250 г консервирана царевица, отцедена
250 г салца, готова
1 и ½ чаени лъжици кимион
½ чаена лъжица чипотле
500 г скариди, обелени и почистени
няколко стръка пресен лук
пресен магданоз
лимон за изстискване
Приготвяне:
Загрейте мазнината в голям тиган на средна температура. Запържете лука, чушките и чесъна, като разбърквате непрекъснато. Извадете зеленчуците временно и ги поставете в купа. В същата мазнина запържете чоризото за около 5-6 минути. Свалете от огъня. Излейте разтворения бульон в дълбока тенджера. Оставете го да заври. Добавете доматите, царевицата, салцата, кимиона, чипотлето и запържените лук, чушки и чесън. Разбъркайте добре, за да се смесят съставките и оставете да къкри за 10 минути. Добавете чоризото и скаридите. Гответе, докато скаридите са готови или 6-7 минути. Сервирайте супата, гарнирана с пресния лук, магданоз и лимон.
az-jenata.bg
Четете още: Рецепта на деня: Смути за справяне с мускулната треска