Варна °
fallback
Живот
10:19 | 24 юли 2019
Обновен: 11:16 | 18 април 2025

Картофено пюре с пармезан и чесън

Време на приготвяне: 60 мин Порции: 6

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

5-6 големи картофа

6 скилидки чесън, пресовани

¼ чаша зехтин

½ чаша прясно мляко

¼ чаша настърган пармезан

2 супени лъжици масло

1 щипка сол

¼ чаена лъжичка черен пипер

пресен магданоз за поръсване

 

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Излейте мазнината в тава за печене. В нея сложете чесъна. Покрийте с фолио и пъхнете в загрятата фурна за 45 минути, докато покафенее. Кипнете тенджера с подсолена вода. Сварете картофите. Обелете ги и ги намачкайте. Към тях добавете печения чесън, млякото, пармезана и маслото. Разбъркайте добре. Овкусете с още сол и пипер. Поръсете със ситно нарязан пресен магданоз.

 

 

az-jenata.bg

 

Картофено пюре с бекон и сметана

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback