IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Живот
14:48 | 9 февруари 2015
Обновен: 12:58 | 13 септември 2024

Рецепта "чудо" срещу грип и затлъстяване

Хората с наднормено тегло и със затлъстяване са предразположени да развият грипна инфекция в по-голяма степен от хората с нормално тегло.

По материала работи: manager
Рецепта "чудо" срещу грип и затлъстяване

Изследователи от University of North Carolina предупредиха, че затлъстялите хора имат по-слаба защита след противогрипна ваксинация, отколкото хората с  нормално тегло

12 месеца след ваксинацията, 50 % от затлъстялите пациенти, участвали в експеримента,  са показали поне 4-кратно намаление на титъра на антителата срещу 2 щама на грипната ваксина. За сравнение, по-малко от 25 % от лицата с нормална телесна маса са показали подобно намаление на титрите на антителата.
 
Пациентите със затлъстяване са показали в други проучвания намаление на имунния отговор към ваксинацията срещу хепатит В при възрастни и срещу тетанус при деца.

Затлъстяването съкращава живота с осем години и води до две десетилетия влошено здраве, предупреждават канадски учени, цитирани от в. "Дейли мейл". Те използвали компютърен модел, който предсказва последствията от наднорменото тегло. Техните изчисления показват, че диабетът и сърдечните заболявания лишават затлъстелите хора от близо 19 години живот в крепко здраве. Хората с индекс на телесната маса 35 и повече е вероятно да изгубят осем години от живота си. Затлъстелите хора с индекс на телесната маса между 25 и 30 съкращават живота си с до три години. Индексът на телесната маса, който измерва теглото спрямо височината, се използва за оценяване дали човекът има наднормено тегло 

В българската народна медицина има една рецепта, която помага и срещу грип, и срещу затлъстяване. Тя е известна още като рецепта "чудо", тъй като оказва благоприятен ефект не само на храносмилателната, сърдечно-съдовата и ендокринната система, а и на организма ни като цяло. Хубавото е, че всеки може да си я приготви в домашни условия. Комбинацията от чесън, мед и ябълков оцет се използва за лечение на хипертония, наднормено тегло, хемороиди, стомашни и ставни болки, както и за предотвратяване на ракови заболявания.

Ето и съставките: Необходими са ви 8 скилидки чесън, 1 чаена чаша мед и 1 чаена чаша натурален ябълков оцет. Смесете всички съставки с пасатор или блендер. Може и на ръка, но предварително трябва да намачкате чесъна.

Съхранявайте сместа в стъклен съд и в хладилник за 5 дни. После приемайте от нея сутрин по 2 супени лъжици, разредени в чаша топла вода или прясно изцеден плодов сок поне 20 минути преди ядене.

В рамките на няколко седмици нивата на холестерола и високото кръвно налягане ще се нормализират. Имунната система ще се активизира и видимо ще се редуцира телесното ви тегло.

И за да не страдат околните от силната миризма на природното ви лечение, достатъчно е да изядете след това няколко стръка магданоз.

Коментари

Новини Варна