Варна 11°
fallback
Живот
10:21 | 9 април 2019
Обновен: 04:57 | 22 ноември 2024

Рецепта на деня: Паеля с пиле и див чесън

Да си оближеш пръстите

По материала работи: manager

Необходими продукти:

 

400 гр. пилешки гърди

250 гр. ориз

1 червена чушка

5-6 скилидки чесън

1 кутийка грах (около 380 гр.) - може и замразен.

70 м.л. бяло вино

1 л. пилешки бульон

3 с.л. зехтин

щипка шафран

1/2 ч.л. куркума

7-8 листа див чесън

сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

 

Нарязваме пилето и го запържваме в зехтина (не слагайте всичкото пиле на един път, защото ще пусне сос).

 

 

 

Нарязваме чушката на кръгчета, а чесъна на ситно.

 

 

В зехтина в който сме пържили пилето запържваме леко чушката и чесъна, добавяме ориза и "като започне да дрънка" гасим с виното и след това добавяме грахта (отцеден, ако е от консерва или направо замразен от фризера).

 

Щом се изпари отново течността, започваме да добавяме на малки порции пилешкия бульон, в който предварително сме разтворили шафрана и куркумата. Докато поеме 600 м.л. Добавяме нарязания на ситно див чесън.

 

 

Пресипваме в тавичка, посоляваме и добавяме останалия бульон.

 

 

Покриваме с алуминиево фолио и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 мин.

 

Да ви е сладко!

 

Черно море

 

Закуска с кефир – полезна за червата и за отслабване

Пилешко с куркума, патладжани и сладък картоф

Рецепта на деня: Глазирано пилешко с портокал и соев сос

 

Автор на статията:
manager
0 коментара
fallback
fallback