Варна 16°
fallback
Живот
10:30 | 3 април 2019
Обновен: 02:46 | 20 септември 2024

Рецепта на деня: Зелена салата с авокадо и яйца

Полезна, пролетна, съживяваща

По материала работи: Слав Велев

Необходими продукти:

4 яйца

2 бр. авокадо

Маруля

Репички

Пресен лук,

Пресен чесън

Краставица

Сол, лимон (или оцет), зехтин

 

Приготвяне:

Яйцата се сваряват, обелват се и се режат на кубчета. Авокадото се разрязва на две, костилката се маха и се реже на дребни парченца. Зелената салата (включваща маруля, репички, чесън, лук и краставица) се измива внимателно и се нарязва. Марулката се стиска съвсем леко по време на приготвянето. Към зелената салата се прибавят авокадото и яйцата. Овкусява се.

А сега ще имате енергия за дълго.

Да ви е сладко!

 

Черно море

 

Пилешко с куркума, патладжани и сладък картоф

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback