Често се чудим какво да "спретнем" за обяд или вечеря, което хем да е здравословно, хем да е вкусно, да ни засити, но и да не ни се "лепне" на ханша. Затова днес ви предлагам една много вкусна салата, която спокойно може да замени основното и е наслада за всичките ви сетива.
Необходими продукти за 2 порции:
1 бр. пилешки гърди ( 1/2 от т.н. пеперуда) без кожа и кост
250 гр. бейби спанак (може и обикновен, но ще трябва да го накъсате или нарежете)
1 средно голям морков
3-4 малки домата от тези дето ги продават на клонка, или каквито имате
1 с.л. балсамов оцет или лимонов сок, а може и сос от нар (по ваше желание)
1 с.л. зехтин
сол на вкус
черен пипер и сол за овкусяване на пилешките гърди
Начин на приготвяне:
Разрязваме пилешките гърди през средата, като внимаваме да не срежем до края и така получаваме нова по-тънка "пеперуда", която овкусяваме със сол (аз ползвам ситни кристали морска), черен пипер и малко зехтин. Оставяме да поеме подправките за 10-15 мин. и изпичаме на грил тиган (предварително загрят) точно за по 4 мин. от всяка страна.
Измиваме хубаво спанака и го подсушаваме, настъргваме моркова, нарязваме доматите и овкусяваме всичко с подправките, от които предварително сме си направили дресинг. Аз добавям и 1/2 ч.л. босилеково песто в дресинга за аромат.
Нарязваме пилешките гърди на тънки лентички и подреждаме красиво върху зеленчуците.
Поднасяме с усмивка и хапваме без угризения!
Да ви е сладко!
Черно море
Рецепта на деня: Руска салата с домашна майонеза без яйца
Рецепта на деня: Противогрипна бомба - Крем супа с тиквички и джинджифил
Рецепта на деня: Диетично пиле с тиквички и моркови