Необходими продукти:
400 гр. точени кори
1 кг. ябълки
1 ч.ч. захар
канела
1/2 ч.ч. орехи
1 пакетче лимонова захар
1 пакетче ванилена захар
1/3 пакетче краве масло
За сиропа:
1/2 ч.ч. вода
сока на един лимон
4 с.л. захар
настъргана лимонова кора
Начин на приготвяне:
Първа стъпка е подготовката на плънката. Измийте ябълките, обелете ги и ги настържете на дребно ренде.
Изсипете настърганите ябълки в купа и добавете всички останали съставки и разбъркайте добре.
Намажете тавата, в която ще печете баницата с масло. Разтворете пакета с кори. Взимате една кора, поръсвате я леко с олио, върху нея слагате втора кора, поръсвате с по 2-3 супени лъжици от сместа с ябълките и завивате на руло, което поставяте внимателно в тавата.
Ако правите руло не с две кори, а с една има по-голяма вероятност кората да се скъса по време на навиването и сместа да изтече, затова за по-голяма сигурност навивайте рулата с две кори.
След като наредите рулата в тавата нарежете останалото масло на малки парченца и ги поръсете върху цялата баница.
Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна около 40-50 минути.
Важно е да не се печете на силна фурна, защото така плънката няма да се изпече и ще остане кашкава.
След като порозовее е готова. Изпечената баница, докато е още гореща с полива със сиропа, който се приготвя, като всички съставки се поставят да заврят докато захарта се стопи.
Да ви е сладко!
Черно море
Коментари