Варна 11°
fallback
Живот
18:18 | 23 декември 2018
Обновен: 01:33 | 1 ноември 2024

Рецепта на деня: Зелеви сарми с ориз и гъби

Постно, лесно и много вкусно

По материала работи: manager

Необходими продукти:

 

3 бр. печурки

зелеви листа

1 ч.ч. ориз 

1 глава кромид лук нарязан на ситно

1/2 нарязан на ситно морков

5 с.л. олио

червен пипер (половината за плънката, половината за намазване)

черен пипер

чубрица

риган

малко сол ( в зависимост колко е солено зелето)

 

Начин на приготвяне:

 

Нарязваме на ситно гъбите.

 

Запържваме ориза в 3 с.л. олио (докато започне да дрънка).

 

Добавяме морковите, лука и гъбите.

 

Запържваме още малко.

 

Добавяме червения пипер, 3 ч.ч. топла вода и подправките. Докато ориза поеме водата, отстраняваме дебелата част на зелевите листа.

 

С готовата плънка навиваме сармите и ги подреждаме в тенджера.

 

Притискаме с чиния, сипваме вода и варим около час и половина на тих огън.

 

Изваждаме готовите сарми и ги подреждаме в подмазана с олио тавичка.

 

Приготвяме смес от червен пипер и олио и ги намазваме една по една. Сипваме малко вода отстрани и запичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато хванат хубава кафява коричка.

 

Да ви е сладко!

 

Черно море

 

 

Автор на статията:
manager
0 коментара
fallback
fallback