Необходими продукти за 4 порции:
800 гр. обезкостен пилешки бут
2 средни тиквички
2 моркова
4 скилидки чесън
3-4 с.л. зехтин
сол
соев сос
300 м.л. пилешки бульон
бял пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешкото на жулиени.
Задушете го със зехтина в уок тигана, добавете чесъна.
Когато остане почти на мазнина добавете нарязаните на пръчици моркови.
Задушете още малко и добавете тиквичките, когато отново остане на мазнина, добавете бульона.
Малко преди бульона да изври напълно, добавете подправките.
Сервирайте топло, но не горещо.
Да ви е сладко!
Черно море
Рецепта на деня: Пилешки жулиени с горски гъби
Рецепта на деня: Пилешки рулца с топено сирене и сушени домати