Варна 16°
fallback
Живот
18:16 | 3 ноември 2018
Обновен: 00:16 | 20 септември 2024

10 двойки от царството на животните, които остават заедно завинаги

В добро и зло, докато смъртта ги раздели

По материала работи: Пламен Янков

Да, хората са способни на истинска привързаност, любов и себеотдаване. Ние обаче далеч не сме единственият (и идеален) пример за вечна вярност.

 

Множество видове от царството на животните, които са моногамни и дори романтични, остават със своя партньор завинаги, отбелязва Obekti.bg. В добро и зло, докато смъртта ги раздели.

 

Пингвини.

Тези птици имат големи топли сърца, пълни с любов. Нищо че живеят сред студовете и ледовете на Антарктида. Те си избират един партньор и остават с него години наред. Мъжкият, както и женският пингвин, се редуват при мътенето на яйцето и при храненето на малкото пингвинче. 

 

 

Белите лебеди

 

Лебедите остават верни на своя брачен партньор през целия си живот. Техният семеен живот включва приятелство, грижа за другия и състрадание.

 

 

Орлите

 

 

Не случайно орелът е национален символ на САЩ. Тези птици са наистина лоялни и верни брачни партньори.

 

Албатроси

 

 

Албатросите очевидно знаят тайната как да запазят любовта силна – дългите "командировки" на мъжкия и шантавите, но страстни ритуални танци на женската.

 

 

Гибони

 

 

Те създават изключително здрави връзки и освен това живеят на равни начала.

 

 

Вълци

 

 

Мъжките вълци са изключително грижовни към своите партньорки. Само смъртта може да ги раздели.

 

 

Бобрите

 

 

Te живеят в матриархални семейства. При тях тайната за дългата и щастлива връзка се крие във вродената мъдрост на женската.

 

 

Гургулица

 

 

Любовта на гургулиците често се възпява в литературата и изкуството и определено съществува причина за това. Те са се превърнали в символ на предаността. Известната поема на Шекспир "Фениксът и костенурката", е вдъхновена от тях.

 

 

Совите

 

 

Мъжката сова обикновено ухажва женската почти една година. След това построява гнездо и кани женската в новия дом. Ако тя го хареса и двойката си отгледа наследник, мъжкият поема водещата роля и се грижи за цялото семейство.

 

 

Лисиците

 

В случай че женската лисица умре, мъжката няма да си потърси нова партньорка и ще остане сама до края на живота си.

Автор на статията:
Пламен Янков
0 коментара
fallback
fallback