Рецептата за тези мини реваненнца е изпробвана многократно. Те са особено подходящи за детски рождени дни. Лесни за приготвяне са и винаги се получават, ако спазвате точно указанията. Могат да бъдат украсени с плод (както е показано на снимката), с течен шоколад или бита сметана и всеки път ще имате различен и неповторим вкус. Можете да направите и комбинирана украса и така ще получите разнообразие от вкусове.
Да ви е сладко!
От една доза излизат 16 бр. сладкиши
Необходими продукти:
За тестото:
яйца - 4 бр.
брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
захар - 1 ч.ч.
бакпулвер - 1 бр.
сол - 1 щипка
За сиропа:
вода - 4 ч.ч.
захар - 2 ч.ч. настърганата кора и сока на 1 бр. лимон
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и захарта с миксер до получаването на пухкав крем. След това добавяме брашното, бакпулвера и щипката сол. Разбиваме, докато се получи хомогенна смес. Разделяме сместа по равно в 16 алуминиеви формички и печем на 180-200 градуса около 30 мин.
Проверяваме дали е изпечено с клечка за зъби, като боцнем на няколко места по реването. Ако не залепне сурово тесто, е готово.
Сиропът се приготвя от посочените продукти, като се кипне в тенджера на котлона и поври 10-тина минути.
Студено реване се залива с топъл сироп или обратното.
Украсявате по желание.
Черно море