IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Живот
20:32 | 22 декември 2014
Обновен: 10:36 | 22 октомври 2024

Британски сладкар изяжда по 1500 коледни пудинга годишно

Работата на Дейвид Сандерсън изисква той да опитва по 15 коледни пудинга на ден

По материала работи: Юлиян Атанасов
Британски сладкар изяжда по 1500 коледни пудинга годишно


Работата на Дейвид Сандерсън изисква той да опитва по 15 коледни пудинга на ден. На 2 януари сладкарят Дейвид ще започне да създава нови коледни пудинги. Той ще трябва да опитва до 15 различни десерта на ден, а за една година той изяжда повече от 1500 пудинга, пише в. "Мирър", цитиран от БГНЕС.
Заради работата си той е напълнял с 25 кг. "Вижда се, че обичам работата си. Майка ми казва: "Никога не се доверявай на слабичък готвач", споделя 35-годишният Дейвид.
Всеки ден той и петимата му колеги опитват пудинги, приготвени предния ден и проверяват външния им вид. След като завърши работата си по един пудинг, Дейвид пие вода със зелен лимон и хапва бисквитка с чубрица, за да почисти небцето си.
За 4 години сладкарят е създал повече от 300 разновидности на традиционния коледен пудинг. Той е получавал странни предложения за добавки към десерта, като например шоколад, розмарин и различни сосове.
Преди няколко години той създаде пудинг с ядлив брокат. "Ако можех да измисля пудинг, който се самовъзпламенява, щях да съм много щастлив", сподели той.
Цехът, в който работи Дейвид, произвежда по 100 000 пудинга 5 дни в седмицата, 51 седмици в годината.

 

Коментари

Новини Варна