IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
14:01 | 11 декември 2014
Обновен: 16:47 | 23 октомври 2024

Dr. Dre счупи рекорди с приходите си

Рапърът заработил 620 милиона щатски долара

По материала работи: Златина Добрева
Dr. Dre счупи рекорди с приходите си

Dr. Dre оглави класацията на сп. "Форбс" за най-високо платените музиканти на 2014 г. с приходи от 620 милиона щатски долара, с 500 милиона долара повече от следващата го Бионсе, съобщи "Билборд".
Спечелената от рапъра сума е най-голямата за музикант в историята. Немалка част от нея се дължи на продажбата на компанията "Бийтс", на която той е съучредител.
Бионсе е на второ място със 115 милиона долара, пише БТА. Нейното постижение никак не е за пренебрегване. Това е най-доходоносната година на певицата благодарение на световното й турне, албума, който издаде, и рекламните договори с "Пепси" и H&M.
Следват The Eagles със 100 милиона долара, Bon Jovi с 82 милиона долара и Брус Спрингстийн с 81 милиона долара. На шесто място е Джъстин Бийбър с 80 милиона долара. Приходите им са главно от турнетата им.
Момчешката банда One Direction са на седмо място, Тейлър Суифт - на 11-о. Съпругът на Бионсе Джей Зи и Диди си поделят 12-ото място. Риана е 18-а, а "Ролинг стоунс" - 19-и.
Сп. "Форбс" съставя класацията на базата на приходите от турнета, продажби на музика, издателски договори, продажба на стоки с марката на изпълнителите, рекламни договори и други начинания за финансовата година юни 2013 - юни 2014.

Коментари

Новини Варна