IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Живот
16:51 | 28 ноември 2014
Обновен: 07:46 | 24 август 2024

Само за мъже!

Какви са причините за липсата на сексуално желание при жените?

По материала работи: manager
Само за мъже!

Най-често стресът, депресията и обездвижването са причините за нежеланието за секс при жените. Други фактори, които имат влияние върху сексуалната енергия са хормоналните нива, консумацията на алкохол и на много преработени въглехидрати, както и страничните ефекти на някои медикаменти.

Липсата на добра и емоционална комуникация с партньора също е честа причина за нежеланието за интимност.

Как да повишите либидото на половинката си? За щастие съществуват натурални методи за стимулиране на женското либидо.Тези натурални продукти влияят на либидото по различни начини – от балансирането на нивата на някои хормони в женския организъм до отпускането на тялото и ума и намаляването на стреса.

Не трябва да забравяме и решаващата роля на фактори като здравословната диета и упражненията, които оказват пряко влияние върху хормоналния статус на дамите. Заведете половинката си на танци, фитнес, джогинг и изобщо която и да е форма на физическа активност, която да е приятна за нея, за да я практикува редовно. Спортът е и най-мощното подмладяващо средство, без което и най-здравословната диета губи енергизиращата и оздравяващата си сила.

Независимо от факторите, довели до липса на сексуална енергия на партньорката ви, можете да се справите с проблема много лесно. Сгответе й. Някои храни, които помагат да се преодолее сексуалната апатия са:

- „Затоплящите” храни като чесън, канела, анасон, куркума, черен пипер, хрян, джинджифил и лют червен пипер;

- Дълбоководните риби, които подобряват цялостното сексуално здраве и стимулират женското либидо;

- Естрогенните храни като ябълки, череши, соя и картофи;

Уверете се, че половинката ви приема достатъчно витамин Е, витамин В, цинк, мед, селен и магнезий. Тези витамини и минерали са известни със свойството си да подобряват сексуалното здраве и да стимулират либидото. Яжте храни, които са богати на тези нутриенти или ги приемайте като хранителна добавка (в този случай е препоръчително да се консултирате със специалист).

 

Коментари

Новини Варна