Варна °
fallback
Живот
09:56 | 7 февруари 2018
Обновен: 08:36 | 23 април 2025

Пилешки гърди с вкусен сос

Време на приготвяне: 30 минути Порции: 3-4

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

4 броя пилешки гърди

3 супени лъжици зехтин/олио

400 г пресни гъби

1 малка консерва белени домати

1 голяма червена чушка

1 глава лук

4 скилидки чесън

сол, черен пипер

1 чаена лъжичка розмарин

2 чаши червено вино

200 мл бульон по ваш избор

 

Приготвяне:

Разрежете пилешките гърди на хапки и ги овкусете със сол и черен пипер. В тиган загрейте 1 супена лъжица зехтин или олио и запържете месото от двете страни. Извадете го от тигана, добавете останалия зехтин и в него задушете нарязаните на ситно гъби, лук, чесън и чушка. Овкусете със сол, розмарин и черен пипер. Прибавете чашата вино и след няколко секунди нарязаните домати от консерва и бульона. Върнете пилешкото месо в тигана и гответе до сгъстяване на соса. По желание сервирайте ястието с гарнитура от сварен ориз.

 

az-jenata.bg

Четете още: Възможна ли е любовта от пръв поглед?

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback