IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Живот
18:18 | 20 ноември 2014
Обновен: 01:46 | 24 август 2024

Печеното свинско като национално ястие

Кралство Дания монополизира гозбата

По материала работи: Борис Проданов
Печеното свинско като национално ястие

Кралство Дания вече си има национално ястие и то е свинското печено с магданозов сос - именно този специалитет стана победител в общонародния конкурс, организиран по инициатива на министъра на продоволствието, селското стопанство и риболова Дан Йоргенсен.


За свинското печено са гласували 28 000 от общо 63 000 участници в конкурса, което представлява 44%. На второ място са световноизвестните многоетажни сандвичи, за които са гласували 27% от участниците, а третото се е паднало на хамбургерите с пържен лук.


"Всъщност ние организирахме конкурса, за да разберем каква е културата на хранене на датчаните", заяви министърът в интервю за агенция Ритсаус. Той посочва, че гражданите на кралството страдат от наднормено тегло, а здравето им все повече се влошава. Министърът им препоръчва да консумират екологично чисти продукти и да не гледат телевизия, докато се хранят.

 

ТАСС

Коментари

Новини Варна