Продукти:
1 кг картофи
1 л зеленчуков бульон, разтворен
3 скилидки чесън
½ чаша готварска сметана
½ чаша заквасена сметана
200 г бекон
1 малко кубче масло
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 стрък пресен магданоз
Приготвяне:
Запържете бекона в маслото. Нарежете магданоза на ситно. Обелете и сварете картофите в подсолена вода като предварително сте ги нарязали на кубчета за по-лесно. Междувременно сварете бульона или го разтворете.
Отцедете картофите от водата. Пасирайте ги заедно с наситнения чесън, сметаната, бульона и подправките. Накрая добавете и запържения бекон.
az-jenata.bg
Четете още: Пресни запечени картофи с пармезан