Варна °
fallback
Живот
08:45 | 3 юни 2017
Обновен: 11:03 | 20 април 2025

Картофено пюре с бекон и сметана

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 6

По материала работи: Юлиян Атанасов

Продукти:

1 кг картофи

1 л зеленчуков бульон, разтворен

3 скилидки чесън

½ чаша готварска сметана

½ чаша заквасена сметана

200 г бекон

1 малко кубче масло

1 щипка сол

1 щипка черен пипер

1 стрък пресен магданоз

 

Приготвяне:

Запържете бекона в маслото. Нарежете магданоза на ситно. Обелете и сварете картофите в подсолена вода като предварително сте ги нарязали на кубчета за по-лесно. Междувременно сварете бульона или го разтворете.

Отцедете картофите от водата. Пасирайте ги заедно с наситнения чесън, сметаната, бульона и подправките. Накрая добавете и запържения бекон.

 

az-jenata.bg

 

 

Четете още: Пресни запечени картофи с пармезан

 

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback