IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
12:45 | 7 октомври 2014
Обновен: 23:29 | 6 септември 2024

Грациите ни без треньорките си на първенствата по гимнастика

Грациите ни без треньорките си на първенствата по гимнастика

По материала работи: Борис Проданов
Грациите ни без треньорките си на първенствата по гимнастика

Варненската треньорка по художествена гимнастика Филипа Филипова, която е наставник в “Чар-ДКС”, разказа за световното първенство в Измир (Турция) и за особените методи на БФХГ. Тя е доволна от своята състезателка Радина Филипова, но недоумява как като лична нейна треньорка не е била акредитирана за шампионата и без достъп до грацията.
“Купувах си билети прец цялото първенство и влизах в залата като зрител. Плащах си сама транспорта, хотела и всичко останало. Напук останах в Измир, докато други треньорки не издържаха и си тръгнаха, недоумяващи. Нямаше как да оставя Радина сама на първо голямо състезание, да не говорим, че това е мондиал. Тя знаеше, че съм в залата и я подкрепям. За нея това означава много“, каза Филипа.
Тя е на мнение, че ако е била с Катя Маринова на младежката олимпиада в Китай, класирането й можело да изглежда по друг начин. Най-малкото, състезателката нямала да изпитва стреса, който изживя.

Коментари

Новини Варна