IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
14:49 | 6 октомври 2014
Обновен: 00:23 | 7 септември 2024

Божидар Аврамов се върна в „Черно море”

Божидар Аврамов се върна в „Черно море”

По материала работи: Борис Проданов
Божидар Аврамов се върна в „Черно море”

Божидар Аврамов е най-новото попълнение на „Черно море - Порт Варна”. Баскетболният национал подписа договор с "моряците" и отново ще облече екипа на родния си отбор, потвърди шефът на тима Симеон Варчев.
Аврамов вече има няколко тренировки с варненци, а в събота влезе за малко и в контрола с бургаския „Черноморец”. Той имаше оферта и от „ЛУКойл-Академик”, но ще играе край морето. При изгодно предложение от чужбина обаче Аврамов ще може да напусне „Черно море” без никакъв проблем, каквато е договорката между двете страни.
Аврамов е юноша на „Черно море”, като на 17-годишна възраст напусна и премина в испанския „Валенсия”. Там изкара 2 сезона и половина преди през 2010 г. да премине в гръцкия „Олимпия” (Лариса). От лятото на същата година той носи екипа на „ЛУКойл-Академик”, с който стана 3 пъти шампион и 3 пъти носител на купата на страната.
Така след пауза от 7 г. Аврамов отново ще облече екипа на родния си отбор, а това без съмнение е добра новина за варненските фенове. Плеймейкърът е на 24 г., висок 196 см, както и капитан на националния отбор. В 35 мача за „студентите през миналата година той записа по 11,1 т., 4,8 асистенции, 3,0 борби и 1,3 отнети топки.
Официалният повторен дебют на Божидар Аврамов ще бъде в събота в Стара Загора, където варненци гостуват в І кръг на новото първенство.
Спортният директор на „ЛУКойл-Академик” Сашо Везенков коментира: „Причината Божидар Аврамов да не е при нас е разминаването между това, което му предлагахме и това, което той искаше. Желая му успех в отбора на „Черно море”. Това е добро място, има добри треньори и добра организация и той ще може да напредне.”
„Моряците” за новия сезон: Асен Великов, Божидар Аврамов, Пламен Алексиев, Александър Влахович, Ангел Нацкин, Венелин Христов, Станислав Цонков, Николай Стоянов, Станислав Славейков, Ангел Пейчинов, Александър Йевджич, Даниел Лени, Александър Андреевич, Денислав Вутев.
Борис Проданов

Коментари

Новини Варна