IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
06:25 | 4 октомври 2014
Обновен: 21:15 | 6 септември 2024

Меси отива на съд за укриване на данъци

Меси отива на съд за укриване на данъци

По материала работи: Златина Добрева
Меси отива на съд за укриване на данъци

Суперзвездата на "Барселона" Лионел Меси все пак ще трябва да се яви пред съда и да отговаря заедно с баща си по обвинението в укриване на данъци.
Адвокатите на футболиста поискаха той да бъде изключен от процеса като твърдяха, че той не е знаел какво се случва, но испански съдия отхвърли жалбата им.
„В този тип престъпления не е необходимо някой да знае абсолютно всичко относно счетоводните операции, нито пълния размер на присвояването, а е достатъчно да има съвсем бегла представа за случващото се и пак да бъде виновен” се казва в официалното съобщение. Меси и баща му имат 5 дни да обжалват.
Както е известно двамата бяха обвинени, че са присвоили 4 милиона евро, които дължат във вид на данъци за периода 2007-2009 г. Твърди се, че те не са декларирали парите, които са били от имидж права на играча, пише gol.bg.
Четирикратният носител на Златната топка и баща му Хорхе се оправдават като казват, че не са знаели за случващото се, което е било дело на бившия агент на играча. Те вече внесоха 5 милиона евро, за да покрият това, което дължат, но въпреки това е много вероятно да има процес.

Коментари

Новини Варна