IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
08:11 | 22 септември 2014
Обновен: 09:47 | 7 септември 2024

Ранените "соколи" ще търсят чудо срещу „Левски”

Ранените "соколи" ще търсят чудо срещу „Левски”

По материала работи: Борис Проданов
Ранените "соколи" ще търсят чудо срещу „Левски”

„Спартак 1918” и „Левски” се хващат за гушите в мач от 1/16 - финалите за Купата на България във вторник. Двубоя на „Коритото” е с начален час 16. Въпреки, че „сините“ са големия фаворит в тази среща, в лагера на „соколите“ са наострили зъби и се готвят за здрава битка с тима на Георги Иванов. Според треньора Златко Янков, лошият терен ще поизравни малко силите, а също така изрази надежда, че „сините“ ще подценят този мач.
„Нормално е да ни подценят. Но това си е за тяхна сметка. Подобрихме организацията си на игра. Ще направим всичко по силите си да сме достоен противник на „Левски” в този двубой“, коментира Златко Янков.
Той сподели още, че очаква сериозна подкрепа от страна на феновете във вторник.
„Левски” от началото на седмицата е вече във Варна и тренира в Албена. Очаква се срещу „соколите“ Георги Иванов да даде почивка на голяма част от титулярите. „Левски” е в подем, като тима е в серия от 3 поредни победи. На обратния полюс са варненци, които са тотален аутсайдер в Б група без нито една спечелена точка. Статистиката сочи, че до този момент „Спартак” два пъти е бил препъни камък за „сините“ за Купата, през 1961-а и 1983-а, като и в двата случая варненци играят финал.
Е, сега ситуацията е далеч по-различна и евентуален успех на „соколите“ ще оттекне със силата на мощен взрив. Иначе последната среща между „Спартак” и „Левски” в турнира беше през 2003 г., когато „сините“ завършват 0:0 във Варна, но в столицата печелят с 2:0.
Иван Барбов

Коментари

Новини Варна