IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
09:06 | 17 септември 2014
Обновен: 18:23 | 7 септември 2024

Деца играят футбол по социална програма

Деца играят футбол по социална програма

По материала работи: Борис Проданов
Деца играят футбол по социална програма

12 деца от социалнo слаби семейства от район „Владислав Варненчик” във Варна имаха възможност да се обучават безплатно в професионалната школа на футболен клуб „Варненчик 2013“. Инициативата е част от проект „Футболна арена”, който се реализира с финансовата подкрепа на Обществен дарителски фонд за Варна. Децата включени в проекта имаха възможност да тренират с професионален треньор и с техни връстници от школата, за да придобият футболни умения. Те демонстрираха наученото в пряк двубой с връстници от други професионални футболни школи.
Програмата имаше за цел да мотивира подрастващите от уязвими социални слоеве да се занимават със спорт в свободното си време, като противовес на агресията, употребата на тютюневи и други вредни вещества, широко разпространени сред тази група. Средствата бяха осигурени по време на благотворително събитие „Дарителски кръг“, на който беше представена идеята. По време на събитието дарения бяха удвоени от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ – София в рамките на програма за подкрепа на граждански инициативи в област Варна.

Коментари

Новини Варна