IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
09:54 | 11 септември 2014
Обновен: 05:09 | 7 август 2024

Представят баскетболното „Черно море” срещу румънци

Представят баскетболното „Черно море” срещу румънци

По материала работи: Борис Проданов
Представят баскетболното „Черно море” срещу румънци

Официалното представяне на „Черно море – Порт Варна” за новия сезон в Националната баскетболна лига ще бъде преди първата контрола срещу румънския „Крайова” на 23 септември. Това съобщи наставникът на варненския тим Денислав Коцев. И двете проверки срещу северните ни съседи на 23 и 24 септември ще се играят в зала "Христо Борисов".
До момента подготовката на отбора върви нормално и по график, коментира Коцев. Той посочи, че очаква двете контроли в събота и неделя срещу „Ямбол” като гост, като целта е всички играчи да влязат в игра и да им се даде игрово време. отборът ще пътува за Ямбол в събота в 8,30 ч. сутринта. Началните часове на проверките са 18 ч. или 18,30 ч. в събота и 13 ч. в неделя.
След контролите с „Ямбол” са проверките с „Крайова”, а на 27 септември „Черно море - Порт Варна” пътува за „Белград”, където ще изиграе 3 контроли. Два от съперниците са ФМП „Железник” и „Цървена звезда”, а третият се уточнява.
Денислав Коцев добави още, че отборът ще търси съперник за още една проверка преди началото на НБЛ на 11 октомври срещу „Берое” в Стара Загора.
Президентът на клуба Симеон Варчев на свой ред разкри, че селекцията е завършена. Той допълни, че според неговите виждания отборът на „Черно море - Порт Варна” за новия сезон е по-силен от миналогодишния.
Според специалиста през новия сезон в НБЛ „ЛУКойл-Академик”, „Левски”, „Балкан”, „Рилски спортист” и „Черно море - Порт Варна” ще са водещите отбори. Денислав Коцев отчете, че първите 4 отбора са много силни и се надява варненци да пробият за медалите.

Коментари

Новини Варна