IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
11:00 | 10 септември 2014
Обновен: 21:05 | 6 септември 2024

Варненци взеха награди в подводния риболов

Варненци взеха награди в подводния риболов

По материала работи: Борис Проданов
Варненци взеха награди в подводния риболов

Община Царево и БФ по подводни спортове организира I турнир "Василико” по подводен риболов. В състезанието участваха 5 отбора, като всеки отбор се състоеше от по двама състезатели. "Месембрия" (Несебър), "Матов Суб" и „Мъмри Суб”, "Лос Анжелис" (и трите от Варна), и "Тритон" (Бургас).
Надпреварата се състоя в благоприятно време и в продължение на 5 часа състезателите бяха под вода в акваторията на Царево. На 3-то място се класира отбора на "Лос Анжелис" (Варна) с Марио Христов и Ивайло Душев. Техният улов бе 5 риби платерини и класиране от 4025 т. На 2-ро място е "Тритон" със състезатели Георги Калъчев и Александър Лютаков, които хванаха 8 риби с 5725 общ сбор точки.
Победители в турнира станаха Стамен Царков, който е от Царево и Димитър Катрафилов от отбора на "Месембрия" (Несебър) с 10 уловени риби и 7485 т.
Първите 3 тима получиха купи, медали и парична награда. Призът за най-голяма уловена риба отиде при отбора на "Лос Анжелис" (Варна), които успяха да харпунират платерина тежаща 635 гр.

Коментари

Новини Варна