IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
11:36 | 21 юли 2014
Обновен: 21:25 | 24 август 2024

Базан донесе сребро за Варна от Армения

Базан донесе сребро за Варна от Армения

По материала работи: Борис Проданов
Базан донесе сребро за Варна от Армения

Сребърен и бронзов медал спечелиха националите на България по свободна борба от турнира "Степан Саркисян" в Армения. В кат. до 70 кг Леонид Базан от варненския клуб “Черноморски сокол” се окичи със сребро, след като на финала отстъпи пред иранеца Ярахмади.
При тежките (до 125 кг) Любен Илиев си тръгна с бронз. Преди състезанието националите имаха лагер в Румъния, а в края на седмицата трима от тях ще участват на турнира “Гран при” в Баку.
Там ще стартират световният вицешампион Владимир Дубов (61 кг), Михаил Ганев (97 кг) и Мехмед Фераим (57 кг).
В Баку сили ще мери и петкратната световна и 6-кратна европейска шампионка Станка Златева, за която това ще е първи турнир след Евро 2014. При класиците на тепиха излиза Александър Костадинов.
В първия ден на турнира в кат. 57 кг. Георги Вангелов записа 3 победи срещу Кастиян (Русия) 8:4 и Бужиашвили (Грузия) с 8:1 и в репешажа над Татевасян (Армения) с 10:2. На полуфинала той отстъпи на финалиста Гогава (Грузия) 1:8, след което падна и в малкия финал от Дундюк (Русия) с 1:2 т. и остана на 5-о място.

Коментари

Новини Варна