IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
10:07 | 21 юли 2014
Обновен: 07:57 | 25 август 2024

ПСК "Черно море" първи по медали в класирането на държавното

ПСК "Черно море" първи по медали в класирането на държавното

По материала работи: Борис Проданов
ПСК "Черно море" първи по медали в класирането на държавното

ПСК "Черно море" (Варна) се представи перфектно на държавния личен отборен шампионат за юноши и девойки старша възраст, който се проведе на столичния басейн "Диана", и оглави класирането по медали. Черноморци завоюваха 23 отличия - 10 златни, 6 сребърни и 7 бронзови. В комплексното класиране варненци са трети с актив от 251 т. Лидер е отборът на "Младост 91-Пловдив“, следван от "Дамини ЛВ". Отборно варненци са втори при нежния пол и шести при юношите.
В индивидуалната надпревара Антоанета Милева /треньор Борислав Георгиев/ спечели вицешампионски трофей на 100 м делфин. Арсений Бекетов /треньор Никола Петров/ триумфира с две титли на 400 и 1500 м свободен стил и спечели сребро на 400 м съчетано плуване. Богослава Дянкова /треньор Никола Петров/ е шампионка на 50 м свободен стил и 100 м делфин, вицешампионка - на 100 м свободен стил и 50 м делфин и трета - на 200 м свободен стил. Съотборничката й Бояна Кирчева /треньор Никола Петров/ зае второ място на почетната стълбичка на 50 и 200 м свободен стил и се класира първа на 100 м в същата дисциплина. Тя е бронзова на 50 и 100 м гръб. Павлина Тодорова /треньор Васил Колесниченко/ ликува с бронзов приз на 50 м бруст, а на 100 м бе най-добрата и логично се окичи със злато. Виктор Николов /треньор Никола Петров/ завърши трети на 100 и 200 м бруст и зае трето място на 200 м съчетано плуване. Албена Мартинова, която се готви при наставника Борислав Георгиев, бе на крачка от бронза и завърши четвърта на 50 м свободен стил.
Представителките на ПСК "Черно море" се представиха блестящо на щафетите. Те ликуваха с шампионски трофеи на 4Х100 м свободен стил, 4Х100 м смесена щафета и 4Х200 м свободен стил. За успеха на талантливите дами плуваха - Бояна Кирчева, Албена Мартинова, Павлина Тодорова и Богослава Дянкова. Юношите старша възраст на клуба, които плуваха в състав - Явор Цонев, Виктор Николов, Христо Христов и Арсений Бекетов, са първенци в щафетата 4Х200 м свободен стил.
"Отидохме в София в компактен състав, но знаехме, че разполагаме с качествени плувци. Състезателите ни плуваха на върха на възможностите си и се представиха отлично. Можеше да сме по-напред в отборното класиране при момчетата. Радвам се, че се върнахме с толкова много медали", коментира треньорът на ПСК "Черно море" Никола Петров.

Коментари

Новини Варна