IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Спорт
05:19 | 3 юли 2014
Обновен: 19:00 | 2 октомври 2024

Разбиха мрежа за нелегална търговия с билети за Мондиала

Разбиха мрежа за нелегална търговия с билети за Мондиала

По материала работи: Златина Добрева
ФИФА: Имаше дузпа за Бразилия

Бразилските власти разбиха голяма мрежа за нелегална продажба на билети за световното първенство по футбол. Води се разследване за евентуално съучастничество в самите бразилска, аржентинска и испанска федерация, както и във ФИФА.
Мрежата е ръководена от алжиреца Мохамаду Ламин Фофана, който е обект на разследване от около три месеца, съобщи отговарящият за разследването прокурор. Освен Фофана още 10 заподозрени са задържани в Рио и в Сао Пауло в рамките на операцията. Тя е наречена на името на бившия френски президент на ФИФА и инициатор на Световната купа Жул Риме.
В рамките на разследването ще бъде разпитан брата на бразилския футболист Роналдиньо Гаучо и негов агент - Роберто да Асиз Морейра. Братът на Роналдиньо Гаучо бил казал на някои свои приятели, че могат да си купят билети чрез тази система, така че да гледат мачовете от ВИП трибуната.
„Ако установим връзка с тази група, той ще бъде считан за съучастник”, обясни прокурорът, добавяйки, че засега срещу него няма обвинения, пише БГНЕС.
Според ФИФА става въпрос за препродаване на билети, които са били раздавани безплатно от ФИФА на партньори, федерации, играчи и др. Бандата е прибирала много пари от всеки мач, като е продавала средно по 1000 билета по 1000 евро, обясни прокурорът, цитиран от Дарик. Според всекидневника „O’Dia” тази система е съществувала през последните четири Световни купи, осигурявайки около 200 млн. реали на мач или около 70 млн. евро.

Коментари

Новини Варна