Варна 20°
fallback
Спорт
17:36 | 2 юли 2014
Обновен: 13:20 | 23 октомври 2024

Гришо смачка Мъри и е на 1/2 финал

Гришо смачка Мъри и е на 1/2 финал

По материала работи: Деян Михайлов

Григор Димитров е на полуфинал на Уимбълдън, след като сгази защитаващия титлата си Анди Мъри с 3:0 сета - 6:1, 7:6, 6:2.

Мачът започна с трудно спечелен гейм за Григор, но до края на първия сет българинът бе господар на корта и след само 25 минути поведе с 6:1. Втората част бе най-равностойната като в нея българинът стигна до пробив, който моментално бе върнат от съперника му. В тайбрека обаче Гришо показа железни нерви и отново излезе победител. В третия сет отново на корта имаше един тенисист - Григор Димитров. Момчето, стигнало от Хасково до елита на световния тенис стигна до нови два пробива, с които спечели сета с 6:2, а с това и мача.

Така Гришо детронира шотландеца и влезе в топ 4 на най-престижния турнир в света. Триумфът на българското момче на Централния корт в Лондон бе наблюдаван от ВИП-персони като Принц Уилям и Кейт Мидълтън, както и актьорът Хю Грант. В ложата на Григор бяха баща му Димитър Господинов, майка му Мария, менторът му Георги Стоименов, а в тази на Мъри новият му треньор Амели Моресмо, както и приятелката на шотландеца Ким Сиърс гледаха невярващо случващото се на корта.

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback