IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
05:11 | 2 юли 2014
Обновен: 08:45 | 29 август 2024

"Червените дяволи" гризнаха САЩ и са на 1/4 финал

"Червените дяволи" гризнаха САЩ и са на 1/4 финал

По материала работи: Златина Добрева
"Червените дяволи" гризнаха САЩ и са на 1/4 финал

Белгия победи с 2:1 САЩ след продължения на стадион "Арена Фонте Нова" и успя да се класира на 1/4 финал на Мондиал 2014. Там "червените дяволи" ще срещнат Аржентина, която пречупи "кръстоносците" от Швейцария.
Попаденията в мача за Белгия забиха Кевин де Брюйн и Ромелу Лукаку, точен за "янките" бе Джулиън Грийн.
Като цяло първото полувреме на този осминафинал сериозно разочарова, като играта бе накъсана и вяла, действията се развиваха основно в средата на терена, а положенията пред двете врати бяха рядкост, пише gol.bg.
След почивката обаче белгийците сериозно се разиграха и пред Тим Хауърд започна да ври и кипи, а той демонстрираше чудеса от храброст и класа.
Еден Азар и компания обаче правеха пропуск след пропуск, веднъж и гредата спаси американците и така се стигна до продължения.
В тях Белгия вкара още в началото, след като резервата Ромелу Лукаку изработи попадението на Брюйн, последва и гол за Лукаку.
Американците се върнаха в мача чрез Грийн и се опитаха да изравнят, но нямаха шанс и отпадат от Мондиал 2014. "Червените дяволи" пък продължават с отличните си игри и заслужено са на 1/4 финал за първи път от 1986 г.

Коментари

Новини Варна