IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
12:07 | 23 юни 2014
Обновен: 15:49 | 21 август 2024

"Корабостроител" ликува с шампионски трофей при момичетата

"Корабостроител" ликува с шампионски трофей при момичетата

По материала работи: Юлиян Атанасов
"Корабостроител" ликува с шампионски трофей при момичетата

Отборът на "Корабостроител 92 - Булярд" ликува с шампионска титла на държавното лично отборно първенство по тенис на маса за момичета до 12 г., което се проведе в Горна Оряховица. Главен треньор в клуба е Цецо Николов. Шампионките са възпитанички на колегата му Кирил Попов. В битката за трофея талантите от Варна в състав Калина Христова, Димана Николова и Вяра Иванова се наложиха над съперничките си от "Две могили" с 4:2. Сребърните медали в отборната надпревара останаха за "Две могили", а бронзови станаха момичетата от Генерал Тошево.
В личната надпревара Калина Христова надви Ванеса Цонева от "Дунав" (Русе) и се окичи със злато. Състезателката на "Корабостроител" в тандем с Виктория Петкова от Пловдив зае най-високото място на почетната стълбичка и на двойки. В спора за първото място тенисистките преодоляха връстничките си от "Две могили". На смесени двойки Христова и Огнян Тодоров от "Дунав" преодоляха Николай Дойчев (Панагюрище) и Виктория Петкова (Пловдив). На двойки Димана Николова и Ванеса Цонева се класираха трети.
През август на Калина Христова и Димана Николова предстои участие на европейско първенство за миникадети във Франция. 

Коментари

Новини Варна