IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
18:03 | 20 юни 2014
Обновен: 03:44 | 28 август 2024

Коста Рика би Италия и е на 1/8 финал

Коста Рика би Италия и е на 1/8 финал

По материала работи: Деян Михайлов
Коста Рика би Италия и е на 1/8 финал

Коста Рика постигна една от най-великите си победи в историята. Момчетата на Хорхе Пинто сразиха Италия с 1-0 и така си осигуриха място на осминафиналите на Мондиал 2014. Нека припомним, че костариканците шокираха Уругвай в първия мач, побеждавайки с 3-1 и така никой не може да ги спре по пътя към излизането от Група D. Героят днес се казваше Брайън Руиз, който разстреля завърналият се Джанлуиджи Буфон с глава.

Първата част започна с лек натиск на Коста Рика. Латиноамериканците опитаха да изтласкат Скуадрата в тяхната половина и направиха няколко атаки към вратата на Буфон. Първият удар бе дело на Боланьос, но бе твърде лек. Техеда опита да отправи удар след включване при едно изпълнение на корнер в самото начало, но Бардзали блокира. Като цяло отбраната на адзурите се справяше с набезите на костариканците, но рядко поглеждаха напред.

Чак в 31-ата минута Андреа Пирло показа на какво е способен, намирайки по блестящ начин Марио Балотели с уникален пас, разсичащ противниковата отбрана. Супер Марио обаче не се възползва, излязъл сам срещу вратаря, опита да го прехвърли, но неуспешно. Само две минути по-късно отново Балотели получи шанс да стреля от воле, но ударът бе точно в обсега на Навас и той отби. Отговорът на Коста Рика не закъсня и Боланьос стресна Буфон с далечен шут, който обаче бе избит.

В самия край на първата част от обаче Коста Рика натисна и това доведе до успех. Първо Дуарте бе оставен сам срещу Буфон, но ударът му мина над вратата. В 44-ата обаче прошка за Италия нямаше. Отлично центриране на Диас отляво бе намерено по перфектен начин от Руиз с глава, топката срещна горната греда и тупна зад голлинията на адзурите.

Чезаре Прандели моментално реагира и през втората част на терена се появи Антонио Касано, вместо Тиаго Мота. Но очакваният натиск на Скуадрата така и не се състоя. Италианците не намираха път към Навас. Лоренцо Инсинье също влезна, но минутите изтичаха, а адзурите бяха далеч от това да създават някакво напрежение пред вратата на съперника. Марио Балотели тотално се загуби в предни позиции, а Прандели пусна и Алесио Черчи, който се очакваше да раздвижи атаката. Коста Рика пък понякога поглеждаше към вратата на Буфон и на няколко пъти можеше да нанесе втори удар. В крайна сметка до края нито един от двата отбора не намери път към гола, което означаваше, че Коста Рика ще ликува.

Коментари

Новини Варна