Варна 25°
fallback
Спорт
12:17 | 11 юни 2014
Обновен: 13:24 | 5 октомври 2024

Елитната юношеска група до 17 г. беше увеличена на 18 отбора

Елитната юношеска група до 17 г. беше увеличена на 18 отбора

По материала работи: Борис Проданов

Елитната юношеска група до 17 г. през новия сезон ще бъде с 18 отбора. Решението е от заседание на комисията по детско-юношески футбол в БФС и подписано от нейния председател Пламен Михов.

Така след 2 отпаднали тази година отбора, новите ще бъдат 4. Три от тях ще влязат чрез квалификации, а четвъртият направо е включен без каквито и да е реални основания и в разрез с Наредбата. Това е частната софийска школа „ДИТ Спорт”, за която се твърди, че е поканена от Комисията за ДЮФ към БФС. В отборът на набор`98 имали 4 национали, които трябвало да играят сериозни мачове и това можело да стане единствено на национално ниво. Информацията, че „ДИТ Спорт”, базиран в столичния квартал „Драгалевци”, ще бъде включен в Елитната група, вървеше от доста време.

„Черно море” ще участва с тима на Калоян Георгиев. В него има няколко изявени национали – Валери Христов и Валентин Йосков.

Другите 3 места ще бъдат разпределени в два квалификационни кръга. Най-напред представителите на 4-те зони ще играят 2 мача и победителите влизат директно. Загубилите ще се срещнат в още 1 бараж за последното вакатно място.

Първенството в тази възрастова група се подновява още в първите дни на август.

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback