IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
Спорт
10:12 | 11 юни 2014
Обновен: 07:07 | 5 октомври 2024

Петко Делев заведе 4-ма "моряци" в Сърбия

Петко Делев заведе 4-ма "моряци" в Сърбия

По материала работи: Борис Проданов
Петко Делев заведе 4-ма "моряци" в Сърбия

Младежкият национален отбор по баскетбол, единственият ни представител в елита на европейските първенства това лято вече е в Сърбия, където прави първите си проверки.
Баскетболистите на треньора в ИУ - Варна, Петко Делев имат уговорени 2 контроли с младежите на ФМП "Железник", и една с шампиона на юношеската Евролига - "Цървена звезда". Първата среща с ФМП "Железник" беше загубена от "лъвчетата" с 69:74 в Белград. Най-резултатен за българите бе Александър Везенков с 19 т., а Николай Стоянов от "Черно море" (Варна) добави 16.
"Една седмица се готвихме във Варна, за краткото време поизчистихме състава. Винаги е малко времето за националните отбори, другите се готвят много по-дълго. Но такава е ситуацията, важното е за това време да сме мотивирани и да покажем какво можем. В А дивизия няма слаби отбори, има играчи от Евролига, кандидати за НБА. Но така беше и преди 2 г. Единственият проблем е, че моите момчета са тренирали, а не са играли в НБЛ. Дано с тези 8 контроли, които ни очакват, да влезем в добра форма и момчетата да повярват във възможностите си. Това е последното стъпало" заяви Петко Делев.
"Моряците" в състава са Денислав Вутев, Николай Стоянов, Ангел Пейчинов и Венелин Христов.
България ще участва на европейското в Дивизия А на остров Крит от 8 до 22 юли, като е в група с Франция, Русия, Израел и Полша.

Борис Проданов

Коментари

Новини Варна