Варна 16°
fallback
Спорт
10:45 | 10 юни 2014
Обновен: 05:47 | 18 септември 2024

Баскетболисти от Варна отказаха американец за националния отбор

Баскетболисти от Варна отказаха американец за националния отбор

По материала работи: Борис Проданов

Националният треньор на баскетболистите Георги Младенонв опроверга информацията, че Брандън Хийт ще бъде част от състава на България това лято. Той каза, че ако американецът е висок 208 см с удоволствие би го взел, но при него случаят не е такъв.

"Брандън Хийт никога не е коментиран за националния отбор. Ако той е 208 см, ще отида до САЩ и ще му занеса паспорта. Но сега нямаме нужда от него, при положение, че имаме Станимир Маринов, имаме добър сезон на варненците Божо Аврамов и Асен Великов, а дори и Иван Лилов. Единствената позиция, която трябва да покрием е тази на центъра”, коментира Младенов.

Според него варненци са  козовете в състава.

”Позиция гард може да покрият именно Божидар Аврамов, както и Асен Великов. Трябва ми голям играч. Ако Хийт до 29 юни, успее да порасне до 208 см, тогава е друга тема на разговор. Много хора ме нападаха, че съм маша в ръцете на някого, което ми е малко обидно. Първото нещо, което казах и коментирах с Глушков, с Росен Барчовски, със Симо Варчев, и с г-н Тонев, и с Тити, е, че аз искам да скачаме само с българи. За мен няма по-добро от това един национален отбор да бъде съставен само от местни играчи”, убеден е националният селекционер.

Георги Младенов вярва, че младите ще спасят родния баскет.

„Имаме играчи, които трябва да са бъдещето на националния отбор. Участиет в него е въпрос на чест и отговорност и в него малко или много могат да те видят някъде. И ако направиш добри мачове, то всеки има шанс да играе другаде и да подпише договор за добри пари", завърши Георги Младенов.

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback