IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
10:45 | 10 юни 2014
Обновен: 04:33 | 9 септември 2024

Баскетболисти от Варна отказаха американец за националния отбор

Баскетболисти от Варна отказаха американец за националния отбор

По материала работи: Борис Проданов
Баскетболисти от Варна отказаха американец за националния отбор

Националният треньор на баскетболистите Георги Младенонв опроверга информацията, че Брандън Хийт ще бъде част от състава на България това лято. Той каза, че ако американецът е висок 208 см с удоволствие би го взел, но при него случаят не е такъв.

"Брандън Хийт никога не е коментиран за националния отбор. Ако той е 208 см, ще отида до САЩ и ще му занеса паспорта. Но сега нямаме нужда от него, при положение, че имаме Станимир Маринов, имаме добър сезон на варненците Божо Аврамов и Асен Великов, а дори и Иван Лилов. Единствената позиция, която трябва да покрием е тази на центъра”, коментира Младенов.

Според него варненци са  козовете в състава.

”Позиция гард може да покрият именно Божидар Аврамов, както и Асен Великов. Трябва ми голям играч. Ако Хийт до 29 юни, успее да порасне до 208 см, тогава е друга тема на разговор. Много хора ме нападаха, че съм маша в ръцете на някого, което ми е малко обидно. Първото нещо, което казах и коментирах с Глушков, с Росен Барчовски, със Симо Варчев, и с г-н Тонев, и с Тити, е, че аз искам да скачаме само с българи. За мен няма по-добро от това един национален отбор да бъде съставен само от местни играчи”, убеден е националният селекционер.

Георги Младенов вярва, че младите ще спасят родния баскет.

„Имаме играчи, които трябва да са бъдещето на националния отбор. Участиет в него е въпрос на чест и отговорност и в него малко или много могат да те видят някъде. И ако направиш добри мачове, то всеки има шанс да играе другаде и да подпише договор за добри пари", завърши Георги Младенов.

Коментари

Новини Варна