Варна 25°
fallback
Спорт
12:00 | 9 юни 2014
Обновен: 15:19 | 5 октомври 2024

Бивш общински шеф в „Рали Албания”

Бивш общински шеф в „Рали Албания”

По материала работи: Борис Проданов

Стартира силната надпревара „Рали Албания“ – 2-ри кръг от Балканската купа. Първият кръг на Балканската купа беше в Гърция веднага след нашето републиканско „Рали Албена“, но екипажът Николай Гочев – Тодор Христов не можа да участва защото имаха сериозен технически проблем с машината.

Това е 10-то юбилейно издание и на старта застанаха над 100 екипажа от 12 европейски държави с мотоциклети, джипове, АТВ и бъги.

България се представя с два екипажа в класа на бъгитата. Лидерът в Националния офроуд шампионат Николай Гочев (бивш шеф на общинското предприятие „Спортни имоти”) „Gochev Crazy Fox“ ще търси титла и в Балканската надпревара, като навигатор е известния наш състезател Тодор Христов.

Приключи регистрацията и техническият преглед на състезатели и машини. Официалното откриване и стартът се състояха на площад “Св. Марина“ в столицата Тирана. Състезанието е до 14 юни и покрива около 1900 км.

Вторият ни екипаж е на Цанко Цанков и Зорница Тодорова, които след тестовете на новата си машина ще търсят реванш от Гочев и Христов.

Първият състезател ден беше с дължина 500 км и до голяма степен показа какви ще бъдат очакванията на състезателите и как ще се формират битките в различните категории.

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback