IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
14:19 | 6 юни 2014
Обновен: 19:26 | 21 октомври 2024

Незрящите деца от Варна са №1 в ученическите игри

Незрящите деца от Варна са №1 в ученическите игри

По материала работи: Борис Проданов
Незрящите деца от Варна са №1 в ученическите игри

Варненското ДНЗ „Проф. д-р Иван Шишманов” събра 289,5 т. в комплексното подреждане и спечели финалите на ученическите игри за незрящи деца, които се проведоха в морската столица. На 2-ра позиция е СОУ за ДНЗ „Луи Брайл” (София) с 227,5. След като в четвъртък преди обед двата тима си размениха по 1 успех на голбал, а на шоудауна (48 на 8) доминираха варненци, дойде ред класирането да се определи в леката атлетика, джудото и шаха. В Царицата на спортовете победиха столичани - 137 срещу 126 т. В шаха също имаха превес - 10,5:1,5. Джудото обаче донесе на варненци 66 т. срещу 24 т. за СОУ за ДНЗ „Луи Брайл”. Така в комплексното класиране №1 са домакините на състезанието.
Специално за ученическите игри пристигна и председателят на Българската параолимпийска асоциация Илия Лалов.
Показалите най-добри резултати ще участват в международни състезания за хора със зрителни увреждания и на Параолимпийски игри. Награждаването се състоя в СОУ за ДНЗ „Проф. д-р Иван Шишманов”.
Борис Проданов

Коментари

Новини Варна