IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
11:10 | 29 май 2014
Обновен: 17:57 | 17 август 2024

Румънци стартират в регатата „Бриз”

Румънци стартират в регатата „Бриз”

По материала работи: Борис Проданов
Румънци стартират в регатата „Бриз”

Международната регата "Бриз" за наградите на община Варна започва в петък в 12 ч. на базата на "Черно море – Бриз". В състезанието предварителните заявки за участие подадоха 8 клуба и общо 85 яхти.
Румънците идват с 2 клуба. Стартът на първа гонка е именно в 12 ч., като за всеки от трите дни са предвидени по 4 гонки.
Класовете са 8 – „Оптимист”, „Кадет”, „Лазер 4,7”, „Лазер-радиал”, „Лазер-стандарт”, 420, „Фин”, 470.
Главен съдия е Тодор Иванов (Тошко Дългия), а награждаването е в неделя (1 юни) от 16 ч. на базата на организатора на регатата - СК "Черно море – Бриз".
Надпреварата е за 33-та поредна година.
„Готови сме за старта – каза шефът на клуба Росен Марангозов. – Има над 85 сигурни яхти, както и заявки от 2 румънски клуба. Ако времето е лошо и вали дъжд, това не ни пречи. Ветроходството така или иначе е във вода. Очаквам елитните ни ветроходци във всички класове. Лидерите от ранглистата ще получат точки, които им позволяват да стартират на международни регати. Ние участваме във всички класове, може би без 420.”
Борис Проданов

Коментари

Новини Варна