IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
14:38 | 29 май 2014
Обновен: 21:37 | 1 септември 2024

“Моряците” ще почиват повече от 2 месеца

“Моряците” ще почиват повече от 2 месеца

По материала работи: Борис Проданов
“Моряците” ще почиват повече от 2 месеца

Баскетболистите на “Черно море – Порт Варна” се очаква да стартират подготовка за новото първенство на 1 август. Поне такива са плановете на треньора Денислав Коцев, който и следващия сезон ще води тима. Част от състезателите все още нямат договори и тези дни всеки от тях ще проведе разговори с ръководството относно бъдещето си.
Крилото на “Морето” Симеон Илиев е доволен от сезона на тима си, но отбеляза, че варненци са имали потенциал и за по-силно представяне. “Всеки от отбора твърди, че можехме повече. И като талант, и като отбор мисля, че определено можехме повече, но така се случиха нещата и не можем да съжаляваме. Получих доста шанс този сезон, но определено можеше да се представя по-добре, особено в плейофите. Но като че ли умората се натрупа накрая и психологически не бях на нивото, на което исках да бъда. Чужденците определено вдигат класата, в първенството има и бивши НБА-играчи на моя пост. Помогнали са ми доста”, каза Чайката.
Тази година Николай Стоянов се утвърди като основен играч. Той има важна роля в много от дербитата.
“С напредването на сезона целите ни ставаха все по-високи. Разбира се, като стигнахме до финала за Купата на България, си мислихме и за нещо повече, но накрая нещо не ни стигна. Много добрият колектив в отбора помагаше през цялото време резултатите да се подобряват. Най-важен беше тренировъчният процес в края на сезона, да не се откажем и да се борим за това, което сме си поставили като цел. Изпращаме силна година с 2 комплекта медали. Доста сериозно постижение – не си спомням последната година, в която да са печелени 2 отличия. Напреднах физически и баскетболно. Тренирах усилено и това беше най-важното за моето развитие”, каза Стоянов.
Гардът Станислав Цонков е на мнение, че без публика баскетболът няма смисъл.
“Оценката ми за сезона като цяло е добра. Имахме няколко сръбски състезатели, от които можеше да се научи нещо. Те ни дадоха пример за това какво и как трябва да се прави. Отделно и доста опит получихме от тях. За мен лично “Черно море” винаги ми е бил в сърцето и завинаги ще остане, защото от малък съм привърженик на отбора”, добави на свой ред Цонков.
Целият щаб на “Морето” благодари на публиката. И обещава още победи, заради които да се пълни и голямата зала.

Коментари

Новини Варна