IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
09:24 | 2 юни 2014
Обновен: 07:10 | 18 август 2024

Сашо Станков прави първа тренировка с "Морето" на 12 юни [ВИДЕО]

Сашо Станков прави първа тренировка с "Морето" на 12 юни [ВИДЕО]

По материала работи: Златина Добрева
Сашо Станков прави първа тренировка с "Морето" на 12 юни [ВИДЕО]

Сашо Станков е новият треньор на футболния “Черно море”, съобщиха от пресслужбата на отбора. Специалистът е подписал договора днес. Станков заема мястото на Георги Иванов-Гонзо, който стана спортен директор на “Левски”. Сашо Станков за втори път в кариерата си поема кормилото на моряците. В началото на десетилетието наставникът успя да нанесе съкрушително поражение на “Литекс” на стадион "Тича". Тогава "моряците" биха "люляците" с 4:0 под ръководството на специалиста.
Станков каза при връщането си на "Тича", че е много щастлив да води "Черно море".
"Разчитам да играем още по-добре в следващия сезон на А група. За мен опция в България винаги е било да водя "Черно море", имам чувства към този тим. Иначе имах няколко предложения от чужбина, затова и преговорите се проточиха. Готов съм да дам всичко от себе си", каза още той.
Според наставника, не е необходимо на "Тича" да се прави бомбастична селекция.
"Съществува ядро играчи. Не повече от 4 - 5 нови футболисти ще изпълнят визията ми за облика на "Черно море" този сезон. Тепърва ще излизат интересни свободни агенти. Младите също има какво да дадат на представителния тим, ще налагам и тях в състава", завърши Александър Станков.
"Морето" стартира лятна подготовка на 12 юни, което е с 3 дни по-късно от датата, насрочена от бившия наставник Георги Иванов. Македонецът Жикица Тасевски ще е негов помощник, в щаба остават още Емануел Луканов и Стоян Ставрев.
На 18 юни е началото на лагер в Банско. На 10-ия ден ще дам 2 почивка, после продължава подготовката. Всички футболисти с договори остават. Предвиждат се поне 6 контроли. Димо Атанасов е добре да остане в отбора, той изяви такова желание. "Ще проведа разговор с Бергонси, ще съм доволен да остане. Харесвам го като футболист. Държа да подчертая, че "Черно море" има много добър облик още от миналата година. Основата, която се положи, е отлична. Не е особено трудоемко да градим оттук-нататък", разкри още той.

Коментари

Новини Варна