IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Спорт
14:15 | 30 март 2014
Обновен: 01:11 | 11 септември 2024

Краси Димов мисли за професионално амплоа на 3-кратния световен шампион

Краси Димов мисли за професионално амплоа на 3-кратния световен шампион

По материала работи: Борис Проданов
Краси Димов мисли за професионално амплоа на 3-кратния световен шампион

На световното по муай-тай в Патая (Тайланд) топбоецът на ТИМ Милен Маринов (51 кг) взе 2 световни титли – аматьорска и “Про-Ам”. Съотборникът му Стоян Копривленски (67 кг) е бронзов медалист.
“Освен като представител на националния отбор бях и съдия – каза в предаването “Таймаут” на тв “Черно море” шефът на клуб ТИМ и легенда от ринга Краси Димов. – Свирих 3 професионални срещи за световна титла. Особено при тежките беше трудно и натрупах огромен опит. Патая беше избрана заради размириците в Банкок. За мен проблемите в страната повлияха и присъстваха по-малко държави, но пък за сметка на това бойците бяха още по-качествени.”
Милен Маринов, който вече е 3-кратен световен шампион, добави: “Благодаря на треньора Краси Димов. Срещнах се с монголски състезатели, които имат голямо упорство, и вложих доста труд. На финала при аматьорите срещу индонезиеца беше доста тежко. Титлата “Про-Ам” пак се реши с монголец, преди това Краси Димов ми каза, че през първия гейм трябва да разуча противника. А във втория да го тръшна в нокаут. Така и стана.”
Милен има и приз за най-техничен боец от мондиала.
Отборно България е първа на световното първенство в Тайланд с 6 златни медала.
Краси Димов вече е решил да даде на Милен Маринов професионално амплоа.
“Стига толкова аматьорски боеве. Чакаме оферти за мачове на профиринга. Милен трябва да се развива. Разчитам да ми помага и в залата. Изцяло подновявам състава и “ветеранът” е Милен. Момичета има по-малко, в началото са по-плахи, после искат само да тренират за здраве. Памела Филипова се оказа приятно изключение. За тази година 110 % разчитам да си изпълним плановете”, завърши Краси Димов.

Коментари

Новини Варна