IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Спорт
13:48 | 31 март 2014
Обновен: 08:00 | 3 септември 2024

Универсиадата стартира за 15-и път във Варна

Универсиадата стартира за 15-и път във Варна

По материала работи: Борис Проданов
Универсиадата стартира за 15-и път във Варна

Община Варна, студентските съвети и звената по спорт в университетите организират най-мащабното състезание за студенти в града. От 1 до 12 април академичната общност си дава среща в 9 дисциплини като част от юбилейната XV варненска универсиада.
Състезанията се откриват на 1 април в обновената спортна зала на Медицинския университет, където започва баскетболния турнир от 16 ч. с двубоя ВСУ – ВВМУ. Турнирът по боулинг също започва днес.
През уикенда на 5 - 6 април програмата е доста наситена със спортни събития за студентите, като в двата дни на тенис комплекс “Чайка“ ще се изиграят срещите по тенис на корт. Регламентът за отборното първенство на 5 април е на принципа на “Хофман къп“ – смесени двойки. На 6 април е индивидуалният турнир за студентите.
На 5 април от 11 ч. в Морската градина под лЛетния театър стартират атлетите в кроса.
На 7 април (понеделник) е надпреварата по волейбол, на която любезен домакин отново ще е Икономическият университет. Първата среща от програмата е заложена в 15 ч. при мъжете с мача ВСУ – ВВМУ.
Традиционно най-емоционалният и популярен спорт – футболът, ще се проведе на спортната база на Техническия университет. И тази година всеки университет има право да се включи с 2 отбора. Турнирът стартира със срещата между ВВМУ2 – ИУ2 на 7 април от 17 ч.
Тенисът на маса тази година ще се състои на 10 април (четвъртък) след 15 ч. в залата на Икономическия университет. Шахът е на 11 април (петък) от 13 ч. в Младежкия дом (зала 12).
На 12 април на басейн “Приморски“ е първенството по плуване, на което традиционно вземат участие около 100 студенти.
Официалното награждаване и закриване на Универсиадата ще се състои на 12 април във варненски мол.

Коментари

Новини Варна