IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Спорт
06:47 | 11 април 2014
Обновен: 01:28 | 14 септември 2024

"Морето" не подценява "скиорите" за дербито във Варна

"Морето" не подценява "скиорите" за дербито във Варна

По материала работи: Борис Проданов
Денислав Коцев вярва в медала

„Избягвам да коментирам съдийството, тъй като аз съм треньор и задължението ми е да подобря работата на играчите - коментира за клубния сайт наставникът на "Черно море - Порт Варна" Денислав Коцев преди мача от 24-ия кръг на Националната баскетболна лита с Рилски спортист, който е утре от 17 ч. в зала "Христо Борисов". - Първо гледам нашите грешки, а след това съдийските. Предпочитам да се концентрирам върху подготовката и тактиката на отбора. Да, прави ми впечатление, че след като станахме фактор в първенството, особено след купата на България, а и на самата купа, че доста стана натискът на съдиите върху отбора ни."

Коцев не подценява "скиорите".

Съперникът Рилски спортист е сериозен отбор с 5-има американци, атлетични момчета. Надявам се да се справим с тях. Силен отбор са, който все още не е разкрил напълно потенциала си. Очаквам в събота зала „Христо Борисов” да е пълна. Ние имаме нужда от подкрепата на нашите фенове. С тяхното присъствие се играе по-лесно и отборът е по-вдъхновен. Не си правим сметки, тъй като след мача с Левски, всичко е в ръцете на съперника и техния феърплей”, завърши Коцев.

"В отбора на "Рилски спортист" има много добри баскетболисти, а американците с номера 7, 11 и 24 - Остън Калхун, Върнан Тейлър и Евън Раванел са много добри състезатели. Досега Рилски спортист се представи добре само в мачовете за купата. надявам се да победим, но няма да е лесно", добави на свой ред преди дербито президентът на варненския клуб Симеон Варчев.

"След загубата от Левски проведохме разговори с чужденците и българите поотделно, а после и с всички състезатели. Най-изненадан съм от Милян Пупович, който е баскетболист с много опит, но играта му в защита срещу Левски беше много странна", убеден е Симеон Варчев.

По думите му сръбският състезател също не е доволен от изявите си.

"Педжа Стаменкович игра много под нивото си. Той беше контузен след мача с ЛУКойл-Академик в Правец, не тренира пълноценно, но според мен при него нещата са въпрос на психология", каза още президентът на клуба. Според него Стаменкович има слаба психика и по тази причина се "люшка от осанна до разпни го", разкри Симеон Варчев.

"Джордже Тресач се оказа много важна фигура за отбора. Неговата контузия се отрази отрицателно на отбора. Той има по 25-27 игрови минути средно на мач и реализира по 15-20 точки", каза още Варчев.

За Дамян Кандич той допълни, че му е направена остра забележка, че баскетбола не е само стрелба и с позицията, на която играе - четворка, е важна играта и в подкошието. "Българите са с малко по-неясна представа за изявите си", смята още президентът на клуба.

Той е категоричен, че разговорите с играчите ще дадат резултат в предстоящия мач с Рилски спортист.

Коментари

Новини Варна