Варна 20°
fallback
Спорт
08:11 | 11 април 2014
Обновен: 19:49 | 20 септември 2024

Рали-спринт „Варна” ще носи и точки за шампионата ни

Рали-спринт „Варна” ще носи и точки за шампионата ни

По материала работи: Борис Проданов

Управителният съвет на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) реши да насрочи ново общо събрание на 30 май, на което ще се определи кой да ръководи автомобилния спорт у нас. Заедно с това УС взе още някои интересни решения, които ще създадат допълнително напрежение в спорта.

Първото е, че рали-спринт „Варна” ще носи и точки за рали шампионата на България. Това противоречи на идеята на създаването на новия шампионат, но мярката идва да запуши отворилата се дупка в календара на ралитата, където в най-добрия случай ще има пет старта. Прави впечатление, че решението е взето след предложение на рали комисията на БФАС без обаче да е отчетено мнението на организатора на състезанието. За рали шампионата "Варна" ще носи половината точки в сравнение с ралитата.

Другите решение на УС на БФАС са свързани с разпределението на пари. Участващата в Европейския рали шампионат Екатерина Стратиева получава почти 60 000 лева за новия сезон, а заедно с парите, отпуснати й за миналата година сумата е почти 105 000 лева.

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback