IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Спорт
08:11 | 11 април 2014
Обновен: 15:53 | 8 септември 2024

Рали-спринт „Варна” ще носи и точки за шампионата ни

Рали-спринт „Варна” ще носи и точки за шампионата ни

По материала работи: Борис Проданов
Рали-спринт „Варна” ще носи и точки за шампионата ни

Управителният съвет на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) реши да насрочи ново общо събрание на 30 май, на което ще се определи кой да ръководи автомобилния спорт у нас. Заедно с това УС взе още някои интересни решения, които ще създадат допълнително напрежение в спорта.

Първото е, че рали-спринт „Варна” ще носи и точки за рали шампионата на България. Това противоречи на идеята на създаването на новия шампионат, но мярката идва да запуши отворилата се дупка в календара на ралитата, където в най-добрия случай ще има пет старта. Прави впечатление, че решението е взето след предложение на рали комисията на БФАС без обаче да е отчетено мнението на организатора на състезанието. За рали шампионата "Варна" ще носи половината точки в сравнение с ралитата.

Другите решение на УС на БФАС са свързани с разпределението на пари. Участващата в Европейския рали шампионат Екатерина Стратиева получава почти 60 000 лева за новия сезон, а заедно с парите, отпуснати й за миналата година сумата е почти 105 000 лева.

Коментари

Новини Варна