IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
10:32 | 12 април 2014
Обновен: 09:17 | 5 октомври 2024

Варненец стана шампион на Англия по ватерполо

Варненец стана шампион на Англия по ватерполо

По материала работи: Борис Проданов
Варненец стана шампион на Англия по ватерполо

Варненецът Иван Георгиев, студент в Manchester Metropolitan University, е част от отбора по водна топка, който стана шампион на Великобритания за 2013 – 2014 г., съобщиха от пресцентъра на общината.
„Активно се занимавам със спорт от малък, а от 15-годишен тренирам в клуба по водна топка „Черно море 1948“ при Милуш Адамов“, разказа Иван Георгиев, по време на среща с кмета Иван Портних. 
През 2009 г.  заедно със съотборниците си печели Купата на България за мъже по водна топка, същата година взема приза „Най-добър защитник“ на международен турнир в Бургас, а през 2010 – е сред шампионите на първенството на България.
От 3 г. младият спортист, който т.г. завършва специалност „Бизнес и мениджмънт“, тренира в басейните на Манчестър. „В отбора сме двама чужденци – аз и един колега от Гърция. Конкуренцията е голяма, но това е предизвикателство, което ни мобилизира още повече“, казва той.
Според Иван традициите във водните спортове във Варна са сериозни – доказателство са не само неговите успехи, но и последното национално първенство на деца по водна топка, в което от 6 отбора финалисти 4 са от морската столица.
„Ще продължа да се развивам и по двете писти – и в спорта, и в университета, където предстои да запиша магистратура. Много искам да се върна в родния си град, но това ще стане когато се почувствам достатъчно подготвен да бъде полезен“,  разказа Иван Георгиев.
„Вие сте нашият посланик по света, благодаря ви за спортните успехи, с които прославяте Варна! Пожелавам много успехи и възможности за реализация – и в чужбина, и у нас“, заяви кметът Иван Портних.

Коментари

Новини Варна