IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
09:16 | 25 април 2014
Обновен: 21:48 | 7 септември 2024

Държавата връща Юнашкия салон на община Варна

Държавата връща Юнашкия салон на община Варна

По материала работи: Златина Добрева
Държавата връща Юнашкия салон на община Варна

Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева съобщи на брифинг в резиденция Евксиноград по повод срещата на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество, че ръководеното от нея ведомство е приключило процедурата по искането на община Варна за връщането на собствеността на Юнашкия салон. Документите в момента са в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, откъдето трябва да валидират финалната част на процедурата за прехвърляне на собствеността от държавна към общинска.
Министър Георгиева каза още, че разчита на община Варна и кмета Иван Портних за своевременно усвояване и инвестиране на отпуснатите от държавата 4,5 млн. евро за ремонта на Двореца на културата и спорта. Според нея няма проблеми местната власт да подготви съоръжението за домакинството на Евроволей 2015.
Според министър Георгиева срещата на ЧИС протича изключително ползотворно. Акцент в нея е корелацията между спорт и младежка заетост, което е свързано с европейската политика в тази сфера. Виктор Цвиркун, генерален секретар на Постоянния международен секретариат на ЧИС добави на свой ред, че по този начин могат да се открият нови работни места, а дългосрочното сътрудничество в организацията е гаранция за икономически растеж. "Падна ни се честта да бъдем автори на нова политика на ЧИС, свързана с младежта и спорта. В тази насока е и инвестиционната политика на кабинета "Орешарски", така че сме достойни да обогатим програмата на черноморското икономическо сътрудничество. Доказателство за нашата воля са отпуснатите над 73 млн. лв. за общинска спортна инфраструктура. Регионалните политики и тази на ЧИС се солидаризират с приоритетите на Обединена Европа", каза още министър Георгиева.
ЧИС вече работи по проекти (в режим референция) по доброволчество на младежите, както и съвместно организиране на спортни състезания.
Борис Проданов

Коментари

Новини Варна